Máš vybrán
Archiv rubriky: Vaření

Dřevěný brusný kámen

Dřevěný brusný kámen

Vím, že nadpis je kravina, ale měl hlavně upoutat vaši pozornost. Jedná se ve skutečnosti o brusné a obtahovací prkýnko zároveň, které jsem si vyrobil. Je to, myslím, dobrá a hlavně levná alternativa k brusným kamenům. Výhodu vidím jak v ceně, tak i v tom, že brusné kameny se musí občas (japonské vodní nejlépe po každém broušení) zarovnávat do roviny a tady to odpadá. Obtahovací prkýnko to asi každý zná, to je asi standardní věc. Někdo používá jen řemen napnutý od větve…

Číst celý článek Číst celý článek

Jak se vaří česnečka

Jak se vaří česnečka

Jak? Jednoduše. Je to asi jedna z nejjednodušších polívek na vaření jak doma, tak v lese. Tedy pokud si ji nebudete chtít nějak vylepšit. Vařil jsem si ji jen pro sebe, ale porce byla dost veliká, že by se z ní najedli dva lidi. Tak co budeme potřebovat? asi litr vody – z toho 3/4 na polívku a 1/4 na opláchnutí brambor tři brambory kostku hovězího bujónu stroužek či dva česneku kousek sýra (třeba 30% cihly) dvě vajíčka pepř a sůl (to jsem nakonec…

Číst celý článek Číst celý článek